Meubelrestauratie

Onder het restaureren van een meubelstuk verstaan wij het volledig opnieuw opbouwen van het meubel. Eigenlijk bestaat dit uit het volledig afbreken van het meubel en de materialen die vervangen dienen te worden vernieuwen. Uiteraard kunnen de materialen die niet aan vervanging toe zijn worden behouden.

Risico hiervan is dat de "oude" bestaande zit in het meubel niet behouden blijft. Uiteindelijk is het meubelstuk "zo goed als nieuw"  en is dus ook het zitcomfort weer als vanouds.

Omdat het interieur van het zitmeubel volledig op niveau is gebracht, is het wel zo dat de gebruikte stof een optimale "ondergrond"  heeft en dus ook niet oneveredig belast word. Dit is absoluut van positieve invloed op de levensduur en uitstraling van de fauteuil en gebruikte stof / leder.

 

 

 

Meubels overtrekken

Onder de term "overtrekken" verstaan wij het verwijderen van de oude stof en het vernieuwen ervan . Zo zijn er modellen die gestoffeerd zijn door een hoes (zie foto's). Als het interieur van een zitmeubelstuk nog in orde is, kan er worden volstaan met overtrekken.

Mocht een fauteuil geen goed interieur meer hebben, dan is het verstandiger om deze te restaureren.